och packningstips för din smidigaste flytt hittills
Att röra på sig – som att dra ut en tand eller köra en mycket lång sträcka genom ointressanta landskap
Att röra på sig – som att dra ut en tand eller köra en mycket lång sträcka genom ointressanta landskap – är en av de prövningar som nästan alla måste möta. Det är ibland obehagligt, det är aldrig direkt kul, men det brukar leda till ett positivt resultat. Naturligtvis, särskilt med flyttfirma, beror framgången av strävan verkligen på att undvika flyttmisstag och planera framåt för att göra processen så smidig som möjligt.
Lyckligtvis, och troligen eftersom nästan alla flyttar någon gång, finns det massor av beprövade flytttips där ute för att göra hela processen enklare. Att följa en flyttchecklista kan hjälpa dig att se till att allt är i sin ordning före, under och efter flytten; ett annat bra rörligt tips är att förbinda sig att ha en bra attityd om all förändring som kommer.
Vissa flytttips fokuserar på hur man packar en flytt mest effektivt, medan andra ger påminnelser om att avboka olika tjänster eller ordna så att saker förbereds i det nya huset; ännu mer fokus på mindre detaljer, som hur man tar hand om husdjur under en flytt eller vad man ska göra när flyttarna är sena. De viktigaste rörliga tipsen kan dock relatera till själva den fysiska flytten.
Relaterat: 26 % av sweden överväger att flytta på grund av covid-19
Mycket kan gå fel under en flytt. Med alla detaljer och rörliga delar finns det ingen enstaka guide med flytttips för varje enskilt scenario som kan dyka upp under flyttprocessen. Olika människor kommer att ha specifika behov eller problem – till exempel hur man packar porslin för att flytta, säkert flytta värdefulla trämöbler eller känsliga arvegods – men för de flesta fall kommer denna allmänna lista med flytttips och tricks att hjälpa.
Flytttips, tricks och råd
  • Bli av med allt
  • Gör en flyttmapp
  • Packa så långt i förväg som möjligt
  • Boka tidigt
  • Schemalägg verktyg för din nya plats
  • Ha det väsentliga med dig
  • Investera i utrustning
  • Skaffa en lastbil med lastramp
länkkälla